|  

ο oίκος

Ο οίκος Συντήρησης Έργων Τέχνης Μηνάς Χατζηχρήστου & Συνεργάτες ιδρύθηκε το 1993 στην Αθήνα και συνεργάζεται κατά περίπτωση με εξειδικευμένους επιστήμονες συντηρητές, καλύπτοντας τη συντήρηση και την εκτίμηση των περισσότερων τομέων έργων τέχνης. Συνεργάζεται επίσης με αρχιτέκτονες-αναστηλωτές για τη συντήρηση μνημείων (εκκλησιών, διατηρητέων κτιρίων), καθώς και την οργάνωση μουσείων, εκθεσιακών χώρων και ιδιωτικών συλλογών. Οι υπηρεσίες μας παρέχονται στην Ελλάδα & στο Εξωτερικό.

 

Με σεβασμό, φροντίδα και γνώση στο αντικείμενό μας, αναλαμβάνουμε τη συντήρηση και την εκτίμηση έργων τέχνης κάθε κατηγορίας: φορητές εικόνες, πίνακες, κορνίζες, ξυλόγλυπτα, βιβλία, χαρτιά, υφάσματα, πορσελάνες, κεραμικά, μέταλλα, λίθινα, γύψινα, υάλινα αντικείμενα μικτών υλικών, καθώς και οροφογραφίες και τοιχογραφίες. Τα έργα τέχνης σας ξαναγεννιούνται και παίρνουν νέα αίγλη και πρόσθετη αξία μέσα από τα χέρια των έμπειρων συνεργατών μας.

 

Η επιτυχημένη ολοκλήρωση έργων συντήρησης πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και ιδιωτικών συλλογών (φορητές εικόνες των Πουλάκη και Κόντογλου, πίνακες των Βολανάκη, Ιακωβίδη, Γύζη και Τσαρούχη, σχέδια σε χαρτί των Picasso και Γκίκα), αλλά κυρίως ο σεβασμός στις αξίες μας, καθιστούν τον οίκο μας πρωτοπόρο στο χώρο του.

Βιογραφικό σημείωμα - Μηνάς Χατζηχρήστου


Με ανώτερες σπουδές στην Ελλάδα και στο Ηνωμένο Βασίλειο με είδικευση στα ζωγραφικά έργα όπως πίνακες, εικόνες, τοιχογραφίες και ξύλο, είναι κάτοχος Αδείας Ασκήσεως Επαγγέλματος από το ΥΠ.ΠΟ.Α., μέλος του Διεθνούς Ινστιτούτου Συντήρησης IIC, του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων ICOM και του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος.

 

Το 1994 ξεκίνησε την συνεργασία του με τον οίκο δημοπρασιών Christie's στην Αθήνα. Έχει διδάξει στα εκπαιδευτικά προγράμματα του οίκου δημοπρασιών Christies καθόλη τη διάρκεια της λειτουργίας τους στην Ελλάδα και έχει δώσει διαλέξεις στο Πολιτιστικό Εργαστήριο του Παντείου Πανεπιστημίου, σε Ιερατικά Συνέδρια Ιερών Μητροπόλεων, σε μουσεία, ιδρύματα και πολιτιστικά κέντρα.